Vilka jobb kan jag söka med ett truckkort?

En person som har truckkort blir mer attraktiv på arbetsmarknaden. Du ökar dina chanser till jobb när du skaffar fler behörigheter. Arbetsgivare låter dig t.ex. inte köra truck utan ett truckkort.

Det finns väldigt mycket truckförarjobb inom logistik och lager. Du kan även söka jobb i grannländer som Norge. Om du kontaktar arbetsförmedlingen eller loggar in på ett bemanningsbolags hemsida kommer du snabbt hitta en uppsjö med olika truckjobb. Du hittar de flesta jobben i storstäderna, eftersom många industrier och leverantörer ofta är lokaliserade kring dessa orter. Exempel på arbetsplats är en hamn. Där du kan hjälpa till med lasta och lossa större laster på båtar. Många stormarknader är även i behov av truckförare som är skickliga på att flytta varor på lagret.

Om du bor i en mindre stad kan du söka truckförarjobb genom att kontakta lokala företag. Det finns ofta ett behov av truckförare i mindre orter, även om dessa truckförarjobb inte annonseras ut. Företag blir ofta positivt överraskade om du själv kontaktar dem kring ett jobb. Det visar på intresse och framåtanda.

Här är ett videoklipp om lagerjobb som truckförare. Klippet är hämtat från arbetsförmedlingens Youtube.

 
Meny