Truckkort B

I den här kategorin för truckkort B finns följande maskiner och truckförarutbildning.

B1 Motvikstruck
B2 Höglyftande åkstaplare
B3 Skjutstativtruck
B4 Höglyftande plocktruck
B5 Smalgångstruck
B6 Fyrvägstruck

Dessa truckkort används ofta på lite större lager, stora varuhus, terminaler m.m. Truckförarutbildning B är den andra kategorin av totalt 4 stycken. Ibland kan det vara så att man endast behöver truckkort B, men det vanligaste är att man oftast tar truckkort A+B direkt eftersom det är den vanligaste truckutbildningen som de flesta arbetsgivare vill att man skall ha. Det finns gott om jobb i hela Sverige. Flest jobb finns naturligtvis i de större städerna. Som t ex Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Helsingborg, Gävle, Skövde, Växjö med flera.

Beroende på tidigare erfarenhet samt vilken eller vilka truckar som är aktuella så varierar utbildningstiden mellan 2-3 dagar. Skall man t ex endast ta truckkort för en B-truck så är utbildningstiden för denna truckförarutbildning något kortare.

Vill du endast gå truckutbildning för truckkort B så finns det ett stort antal av dessa runt om i Sverige. Om du är en privatperson eller ett företag som har enstaka deltagare så rekommenderar vi er att gå en truckutbildning i någon av storstäderna Malmö, Göteborg eller Stockholm. Där finns det ofta kursdatum för olika truckkort varje eller varannan vecka.

Om planen är att jobba i vårt grannland Norge så är det A+B som du måste ha, då kan du söka nästan alla jobb där det krävs truckkort.

 

 


Billigt truckkort.
 
Meny