Maskin

Hem > Pris

Truckutbildning – Pris

Det skiljer en hel del i pris på utbildningarna inom truckkort. Detta beror dels på vilken behörighetsgrad du väljer, vem utbildaren är och hur upplägget ser ut för utbildningens genomförande.

Truckkörkort pris – Från A till D truckkort

Vad kostar truckkort? För att ge en överskådlig blick på att ta truckkort pris så behöver vi göra ett snittpris eller spann inom respektive truckkorts utbildning. I listan nedan listar vi både separata och kombinerade utbildningar med uppskattat pris.

  • Truckkort A 1500–2995 kr
  • Truckkort A+B 2500–5000 kr 
  • Truckkort B 2000–4000 kr
  • Truckkort C 2000–10 000 kr (Vid kombinerad utbildning av flera behörigheter ökar kostnaden vanligtvis)
  • Truckkort D 2000–6000 kr (Truckkort D1 är ofta tilläggsval för A+B utbildningen och detta påverkar därmed prisskillnaden om man väljer att köra det separat eller sammanslaget)

*Priserna är generalisering av den information som finns tillgänglig hos utbildarna. 

Vart kan jag vända mig för samtliga utbildningar?

På vår sida Truckkort Stockholm, Göteborg och Malmö kan du se flertalet aktörer med priser, tillgänglighet och vad som skiljer dem åt både med plats och tjänster. 

Fler relevanta frågor om truckkort

Bli en bättre truckförare

Att bli en skicklig truckförare handlar om mer än bara att kunna hantera fordonet. Det kräver en grundlig förståelse för säkerhetsregler, en stark känsla för spatialt tänkande och en förmåga att kommunicera effektivt med andra i arbetsmiljön. Ett truckkort kan vara början på din resa för att bli en bättre truckförare. Intensiva kurser erbjuds ofta, vilka täcker allt från grunderna i körning till mer avancerade tekniker och säkerhetsåtgärder. Genom att ständigt lära dig och förbättra dina färdigheter, kan du utmärka dig i ditt yrke och säkerställa att du alltid utför ditt jobb på det säkraste och mest effektiva sättet.

Tillämpa säkrare lyft

Ett kritiskt område som alla truckförare bör behärska är säkert lyft. Lyft säkert innebär att du alltid är medveten om truckens och lastens vikt och balans. Alla laster ska säkras korrekt och i enlighet med tillverkarens instruktioner för att förhindra olyckor. Du bör också vara medveten om din omgivning, inklusive andra arbetstagare, strukturer och fordon. Att korrekt bedöma avstånd och att känna till truckens och lastens begränsningar är avgörande för att säkerställa ett säkert lyft. Genom att komplettera med en utbildning i säkrare lyft kommer du att bli skicklig på att tillämpa dessa principer och att lyfta på ett säkert och effektivt sätt.

Sadla om till maskinförare

Om du redan har ett truckkort och överväger att bredda din kompetens inom tunga fordon, kan du fundera på att sadla om till maskinförare. Som maskinförare skulle du kunna hantera en rad olika tunga maskiner, från grävskopor till bulldozers och frontlastare. Detta skulle ge dig möjlighet att ta på dig mer varierade och potentiellt mer utmanande roller inom bygg- och anläggningssektorn. Din erfarenhet som truckförare, tillsammans med ytterligare utbildning och certifiering, skulle ge dig de färdigheter du behöver för att framgångsrikt sadla om till denna nya roll. Tänk på att detta skulle innebära ytterligare utbildning (särskild maskinförarutbildning) och kostnader, men potentiellt också högre löner och fler jobbmöjligheter.