Maskin

Hem > Truckkort D

Truckkort D – För dig som ska köra traktortruck

Fördjupningskunskap och sista behörighetsklassen truckkort D går vi igenom på denna sida. D kortet är lite speciellt då den innehåller behörighet för D-truckar som är relativt ovanliga. Du kommer generellt inte att hitta dem på vanliga lager men däremot är de vanliga vid flygplatser, större logistik-terminaler och hamnar.

D-truckkort – Fördelar

Det sista behörighets truckkortet är D och det är anpassat för dig som ska köra någon av nedanstående truckar. Det som är gemensam nämnare hos D-truckar är att de ofta kör med släp. Det är mycket mer komplext att köra truck med släp och kräver mer träning för att bli riktigt bra på.

  • D1 Drag-/flaktruck
  • D2 Terminaldragtruck, även känd som tugmaster eller terminaltraktor

Truckkort D frågor

Var tar jag truckkort D?

På vår sida om Truckkort i Stockholm, Göteborg och Malmö hittar du vilka aktörer som erbjuder D- truckkort och vad som skiljer dem åt i pris och utbildningsplats. Det kan vara bra att shoppa runt för att hitta den utbildning som passar dig.

Var används D-truckar?

Det finns flera typer av arbetsplatser som har behov av D-truckar. Främst är det i hamnar, lastbilsterminaler samt flygplatser där behovet av drag och släp-truckar är avgörande för den dagliga verksamheten.

Vilka jobbmöjligheter finns med truckkort D?

Det finns nästan alltid en efterfråga på kvalificerade d-truckförare. Både inom rikets gränser och hos våra grannländer. Mer om vilka jobberbjudanden som ligger ute nu för truckförare hittar du under lediga truckförare-jobb sidan.

Läs vidare

Vi har även information om Truckkort A, Truckkort B och Truckkort C. Du kan även läsa mer om säkra lyft och vad den utbildningen omfattar.